Boek

Nieuw: Het Boek "In de ban van de Aveyron" is zojuist van de pers gekomen!

Deze winter hebben we niet stilgezeten.
We hebben met alle Parels samen een boek gemaakt
over ons leven, wonen en werken in Frankrijk,
geillustreerd met vele foto's.
Ieders verhaal is uniek en het is een prachtige bundel.

Het heet:

In de ban van de Aveyron

-van droom tot werkelijkheid-


Het resultaat, een boek van 196 bladzijden
waarvan 60 pagina's met prachtige kleurenfoto's
is nu te bestellen voor een prijs van € 19,95
Verzendkosten: € 4,-

Klik hier voor meer info Kees van la Libaudie vertelt

Het idee om samen een boek te schrijven, was al eens eerder gevallen, maar in december op een van onze winterbijeenkomsten, zwengelde Herman van camping Moulin de Liort het idee opnieuw aan en dit keer was iedereen enthousiast om het plan ten uitvoer te brengen. De tijd was er rijp voor…

Het begon meteen te borrelen. Wie gaat wat schrijven en waarover? Hoe maak je een boek? Hoe veel gaat het kosten? Is het mogelijk in eigen beheer of hebben we een uitgever nodig? Moet je een ISBN nummer aanvragen? Zijn de drukkosten met acht gezinnen te financieren?
Uiteindelijk bood Peggy aan een vooronderzoek te doen en een voorbeeldboekje samen te stellen.
Iedereen klom in de pen en er werd afgesproken, dat de verhalen op de volgende bijeenkomst in februari in concept klaar zouden zijn. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, het ene na het andere verhaal rolde er uit, “stof van jaren” en elk verhaal mocht maar 10 bladzijden zijn! Dat ging niet lukken.

Inmiddels had Peggy uitgevogeld dat de kosten van het drukken van een boek in eigen beheer goed haalbaar zijn en op de volgende bijeenkomst liet ze een voorbeeld zien. Taken werden verdeeld: voor de lay out, om foto pagina’s samen te stellen, een voorwoord te schrijven, een omslag met titel te maken en het corrigeren van de verhalen. We ontdekten dat er heel wat bij komt kijken.
Om makkelijk met elkaar te kunnen communiceren en foto’s te verzamelen maakten we gebruik van dropbox. Ieder kon op deze manier tegelijkertijd aan eenzelfde document werken en bovendien overleggen over keuzes die gemaakt moesten worden.

Toen ieder zijn verhaal had ingeleverd, ging de correctie-groep aan de slag. Alle verhalen werden zorgvuldig nagekeken op stijl, punten en komma’s. Vervolgens werd aan twee buitenstaanders gevraagd alles te lezen en hun mening te geven. Ze waren onder de indruk en gaven suggesties om hier en daar nog wat bij te schaven, te schrappen en te wijzigen.
Ook het samenstellen van de foto pagina’s bleek een hele klus. Het was niet eenvoudig om het eens te worden over de vormgeving. Iedereen had zo z’n ideeën. Ook moesten er allerlei technische hobbels genomen worden. We kregen steeds meer respect voor het grafische vak.

En het is gelukt! Binnenkort rollen er 1000 exemplaren met mooie verhalen geïllustreerd met foto’s uit de drukpers.
Eind april is het boek “in de ban van de Aveyron, van droom tot werkelijkheid” te koop voor € 19,95 voor wie het lezen wil.

Kees Wijnen