Omgeving

Wandelen en natuurDe Rouergue, de oude streeknaam van het gebied, is lang een nogal achtergebleven gebied geweest. “La France profonde” zeggen de fransen zelf. Daar is de laatste tien, twintig jaar wel verandering in gekomen door de verbetering van 't wegennet en het stijgen van de levensstandaard. Toch heeft de Aveyron nog steeds veel plekjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en er is nog veel ongerepte natuur.Hier kun je nog uren wandelen zonder een mens tegen te komen en verdwalen. Vaak levert dat dan ook weer leuke ervaringen op zoals de kampeerders die vorig jaar lichtelijk aangeschoten door een boer per auto thuisgebracht werden. De “eau de vie” bleek koppiger dan verwacht, maar het afscheid was er niet minder hartelijk om.
De plateaus waar de meeste dorpen en de boerderijen liggen, worden doorsneden door honderden rivieren; soms slechts beken. Deze vormen evenzoveel onverwachte dalen, die hun geheimen soms met moeite prijsgeven. Je moet maar net weten welk pad of welke omweg je moet nemen om bij die waterval, dat dorp of die verlaten toren uit te komen.

In veertig jaar dat we hier nu wonen, hebben we natuurlijk heel wat opgestoken. Niet dat we alles gezien hebben en overal de weg weten. Verre van dat, maar we kunnen onze kampeerders toch heel goed adviseren en we we hebben veel materiaal in huis om dat aanschouwelijk te maken. Elke kampeerder krijgt van ons een uitgebreide infomap met allerlei folders over de omgeving, tips voor uitstapjes, een overzicht van de zwemplekken, een beschrijving van de camping enzv. Behalve dat wij zelf wandelingen organiseren, zijn er bij ons wandelboekjes te koop.

 FietsenEr komen wel eens kampeerders met een omafiets met drie versnellingen. Na één of twee keer blijft die fiets dan meestal staan. Voor de ongeoefende fietser is het hier gewoon te stijl. Wie echter al een beetje harde kuiten gekweekt heeft en een goede fiets bezit, kan hier z’n hart ophalen. De “Rouergue” bezit een veelvoud van kleine zeer rustige asfaltwegen.
De plateaus worden doorsneden door veel riviertjes en dat levert weer even zoveel klimwerk, adembenemende uitzichten en bloedstollende afdalingen.

Onderweg is er altijd een mooi dorpje of interessante bezienswaardigheid, waar het de moeite is om even af te stappen en de inwendige mens te laven. De binnenwegen zijn hier zeer rustig en fietsers worden hier nog met respect behandeld. Voor de liefhebbers hebben we een paar suggesties voor mooie tochtjes op papier gezet.

Kanoën

Er zijn verschillende plaatsen waar gekanood kan worden zoals Najac, Saint Antonin Noble Val, Laguépie en Cajarc met ook heel schilderachtige plekjes, maar die liggen net iets verder weg. In het hoogseizoen is het wel verstandig van te voren te bellen en te reserveren. Als de taal een probleem is, doen wij dat met plezier voor u.

ZwemmenDe rivier de Liort is heerlijk voor de
kinderen om in te poedelen, te ravotten en dammen te bouwen. Om echt een flink
stuk te zwemmen is de rivier niet geschikt. 

Aan de andere kant van La Salvetat, op 10 min rijden van de camping heeft de gemeente in de Viaur, die veel groter is, een zwemplaats aangelegd. Daar is een
picknickplaats bij en het is er goed toeven.
Op een half uurtje rijden van de camping is er een groot meer met heerlijk water.
In Rieupeyroux, 11 km van de camping, is een zwembad.


Terug