F.A.Q.

Vragen en antwoorden m.b.t. de camping - versie 2022

1 Waar ligt de camping?
Recht onder Parijs, iets zuidelijker dan Bordeaux in het departement de Aveyron (nr 12). Grotere plaatsen in de buurt zijn: Villefranche de Rouergue op 28 km, Albi op 40 km en Rodez op 45 km. Zie ook onder de knop “Route”

2 Coördinaten Google Earth :
http://earth.google.com 44.21355, 2.22360

3 Hoe ver is het vanuit Nederland ?
De afstand vanaf Utrecht tot de camping is ongeveer 1150 km.

4 Hoe is de omgeving?
Weilanden, akkers, dorpjes, rivierdalen en beboste heuvels wisselen elkaar af. De economische activiteit is vooral agrarisch. De landbouw staat in dienst van de veeteelt. Er lopen vooral koeien en schapen in de weiden, maar er zijn ook paarden, geiten, varkens en herten. Opvallend is de laatste jaren de toename van het aantal paarden.
Er is vrijwel geen industrie. De streek is tamelijk dun bevolkt. De landschappen zijn zeer afwisselend. Er zijn veel kleine dorpen en gehuchten.

5 Hoe is de camping?
Camping heeft 18 zeer ruime staanplaatsen met zon en schaduw. Alle staanplaatsen zijn aan het riviertje de Liort. De Liort is een beek, die ongeveer 4 meter breed is en op sommige plaatsen meer. Op de meeste plaatsen is het niet dieper dan één meter.
De staanplaatsen zijn verspreid over een viertal veldjes met elk 6 à 9 ruime plekken. De plekken zijn gedeeltelijk van elkaar gescheiden door bomen en struiken. Er is veel schaduw. De twee sanitairs zijn eenvoudig, maar comfortabel en smaakvol. Douches met warm water en alles heel schoon. De paden zijn verhard met steenslag en de staanplaatsen zijn begroeid met gras. Tentharingen zijn tamelijk gemakkelijk de grond in te krijgen met een hamer.

6 Wat voor soort publiek komt er?
In de schoolvakanties vooral jonge ouders met kinderen tussen de 3 en 16 jaar. Buiten het seizoen trekken we vooral senioren en jonge stellen zonder kinderen. We hebben hoofdzakelijk Nederlandstalige gasten.

7 Is het geschikt voor kinderen?
Tijdens de maanden juli en augustus en de lentevakantie zijn er veel kinderen variërend in leeftijd van 3 tot ongeveer 16 jr. Kinderen amuseren zich kostelijk in en rond de rivier en er is een speeltuin.

8 Is het terrein geschikt voor caravans en campers?
Het terrein is zeer geschikt voor campers en caravans.  Alle plaatsen kunnen elektra krijgen. Het is echter niet mogelijk het chemisch toilet te legen. In Pradinas (5 km) kan dat wel; daar is een gratis serviceplaats voor campers.

9 Hoe zit het met de auto’s?
Er is een aparte parkeerplaats. Als u zich eenmaal geïnstalleerd heeft, wordt verwacht, dat u de auto daar parkeert. Op die manier willen we te veel heen en weer gerij op de camping voorkomen. Voor de kinderen is het ook veiliger.

10 Is het terrein geschikt voor gehandicapten ?
Uiteraard hebben ook wij de wettelijk voorgeschreven voorzieningen voor gehandicapten. Er zijn op de camping enkele kleine hellingen, die voor iemand met een rolstoel of krukken bezwaarlijk kunnen zijn. Ieder geval is echter anders en het zijn niet alleen de voorzieningen, die een garantie zijn voor een geslaagde vakantie. Het beste is ons te bellen voor overleg.

11 Kunnen onze ouders (of vul zelf maar in) in de buurt een hotelletje of gîte huren ?
Jazeker dat kan heel goed, maar het is wel zaak heel vroeg zoiets te reserveren. Wij weten goede adressen en willen wel bemiddelen. Vooral voor een gîte of chambre d’hôte moet men er vroeg bij zijn. Liefst voor februari.

12 Is er in de omgeving wat te doen?
Het landschap is zeer gevarieerd. Er zijn prachtige dorpjes, waar de tijd lijkt stil te staan en steden als Albi, Villefranche de Rouergue en Rodez met een oud centrum en mondaine winkels.
Kampeerders krijgen bij aankomst een informatiemap met allerlei folders en tips voor uitstapjes in de buurt. Bij de bar zijn veel folders te vinden. In La Salvetat dat op 2,5 km afstand ligt, is een office de tourisme.
Wij wonen hier nu meer dan 36 jaar en weten aardig de weg, maar ontdekken toch steeds weer nieuwe dingen.
Kijk ook onder de knop “De streek” en “Uitstapjes”.

13 Kan er gezwommen worden?
Zoals al gezegd liggen alle staanplaatsen aan het water. Men kan vrijwel overal gemakkelijk het beekje in. Enkele plaatsen zijn wat dieper en kinderen kunnen daar wel zwemmen. De Liort is maar klein en blijft vooral toch meer een poedelbeek dan een zwemrivier.
In de Viaur, op ongeveer 7 km van de camping, kan wel gezwommen worden. Daar is door de gemeente een grote picknickplaats aangelegd.
In Rieupeyroux (op 11 km) en Naucelle zijn zwembaden van de gemeente.
Op ongeveer 25 km afstand is een mooi groot meer met heerlijk water en een strand.

14 Kan er in de buurt gekanood worden?
Op drie kwartier rijden ligt het bijzonder mooie plaatsje Najac. Daar kan men kano’s en kajaks huren. Er is een schilderachtig traject in de rivier de Aveyron uitgezet, dat ook door beginners gedaan kan worden. Er is een pendeldienst die je weer terugbrengt. In de Viaur kan ook gekanood worden. Maar dat is afhankelijk van de waterstand. Als het lang droog is, gaat het niet meer.

15 Is de rivier gevaarlijk?
Nee, niet gevaarlijker dan elke andere plek met water. Het is maar een klein riviertje. Geen Spaanse toestanden met overstromingsgevaar.
Voor kinderen ook weinig risico, want het riviertje is meestal niet veel dieper dan 50 cm en voor de hele kleintjes is er de mogelijkheid een hekje rond de staanplaats te zetten. Maaarrrr, ..... het blijft water en zowel de natuur als kinderen zijn onvoorspelbaar. Bij sommige staanplaatsen is de oever stijl. De diepte van het water varieert sterk. Ouders met kinderen onder de drie à vier jaar moeten zich realiseren dat ze de kinderen geen 2 seconden uit het oog mogen verliezen. Wij raden aan niet met kinderen onder de drie jaar te komen.

16 Komen er ook “enge” beesten voor zoals ratten en slangen ?
Ja.

17 Zitten er veel muggen of andere “prikbeesten” ?
Muggen zitten vooral bij stilstaand water en niet bij een stromende beek. Er zijn echter wel andere “prikbeesten” zoals hoornaars, wespen, bijen en dazen of ook wel steekvliegen genoemd. Die zitten echter overal en meestal valt het erg mee.

18 Kan er in de beek gevist worden ?
Er zit o.a. forel in de beek, waar geregeld op gevist wordt. Officieel moet men een visakte hebben, die rond de 50 € kost. Men kent hier niet zoiets als een dag- of weekkaart. Als kinderen echter eens een keertje een lijntje uit willen gooien is dat geen enkel bezwaar.

19 Is reserveren nodig ?
Tijdens het hoogseizoen is reserveren zeer aan te bevelen, buiten het seizoen (het seizoen is juli en augustus) is het niet nodig. Een telefoontje van tevoren is voor ons wel fijn.

20 Hoe bindend is een reservering ?
Zoals ook in de folder en op het reserveringsformulier vermeld staat, moet u alle gereserveerde dagen betalen. Wij garanderen van onze kant dat uw plaats vrij is en het is dan niet meer dan billijk, dat u van uw kant uw afspraak ook nakomt door te betalen wat u besteld heeft. In een hotel, voor een georganiseerde reis e.d. is zoiets volkomen vanzelfsprekend; waarom zou dat voor een camping niet zo zijn.
Overigens bent u niet verplicht te reserveren. Het is alleen een extra service, die wij u bieden om u meer zekerheid te geven. Tussen ongeveer 5 juli en 15 augustus is het meestal druk en dan is reserveren aan te raden om te voorkomen dat u achter het net vist.

21 Hoe laat kan ik op de camping terecht?
De huur van een staanplaats loopt van 12 uur ’s middags tot 12 uur ’s middags de volgende dag. Hieruit volgt dat een staanplaats dus uiterlijk om 12 uur ’s middags schoon opgeleverd moet worden en dat u er vanaf dat moment ook terecht kunt. Als u langer dan 12 uur ’s middags wilt blijven, omdat u bijvoorbeeld pas ’s avonds wilt gaan rijden, maakt u langer gebruik van onze voorzieningen. Wij brengen u dan een extra overnachting in rekening.
Omdat wij ’s middags graag rustig willen eten is het fijn als u niet voor 14.00 uur aan wilt komen.
Verder is het zo dat om de nachtrust van de kampeerders te waarborgen het niet mogelijk is voor acht uur ’s ochtends te vertrekken of na tien uur ’s avonds aan te komen.

22 Korting?
Er is een korting in het laagseizoen. Zie onder de knop Tarieven

23 Hoe zit het met winkels in de buurt?
Er is op 2,5 km een dorpje met een een kleine supermarkt, een café met terrasje, een kapper, een apotheek, en garage, en een kerk. Op 10 km is een groter dorp met veel meer winkels en grotere supermarkten. Verder zijn er leuke stadjes in de buurt met markten en alles wat je maar wilt.

24 Is er een biologische winkel in de buurt ?
In Villefranche de Rouergue (op 28 km afstand ) is een goed gesorteerde biologische winkel, waar veel te koop is. De Intermarché in Rieupeyroux (11 km) heeft een reformafdeling. Voor speciale dieetproducten moet men eventueel nader informeren.

25 Wat voor stekker heb ik nodig als ik elektra wil ?
Een gewone Franse stekker met een gaatje voor de aarde. De speciale blauwe camping stekkers passen bij ons niet. Zorg voor een verlengsnoer van minimaal 25 m.

26 Kan er op de camping gegeten worden?
Elke avond wordt er friet gebakken en op zondag is het pannenkoekendag.

27 Kan er gewandeld worden?
De streek is zeer geschikt om te wandelen. Het wemelt overal van de paden en de meeste wegen zijn zo rustig dat je je afvraagt waarom ze geasfalteerd zijn. Wij hebben vier wandelingen vanaf de camping beschreven. Verder hebben we ook wandelroutes met kaartjes vanaf andere plaatsen in de buurt. Die beschrijvingen zijn in het Frans.

28 Kan ik op de camping ook internet raadplegen ?
Ja, dat kan met je eigen uitrusting, want we hebben wifi bij de receptie.
in de mediatheek van La Salvetat (op 2 km afstand), kun je ook computers gebruiken. Anne-marie weet daar alles van, want zij is daar ook bibliothecaresse.

29 Hoe zit het met telefoneren ?
De meeste mobiele telefoons doen het bij ons. Het hangt af van de provider. Verder kunt u voor noodgevallen altijd ons telefoonnummer opgeven aan familie of bekenden.

30 Kan er televisie gekeken worden ?
Wij hebben zelf geen televisie, maar met een schotel kan op de meeste plaatsen de Astra satelliet ontvangen worden.

Terug