De Liortweek

Elk jaar organiseert Moulin de Liort in de meivakantie de Liortweek. Het is een soort landgoeddag, maar dan een week lang. Jong en oud steken ’s ochtends de handen uit de mouwen en helpen met hout hakken, snoeien, tuinwerk en wat dies meer zij. ’s Middags gaat ieder z’n eigen gang, maar soms wordt er gezamenlijk gewandeld of een spel gedaan. ’s Avonds worden er bij het kampvuur sterke verhalen verteld en gezongen.


Bij aankomst is een welkomstmaaltijd en de deelnemers kamperen gratis. Elk jaar is het weer een bijzondere ervaring om met z’n allen in de natuur bezig te zijn. Verrassend is vaak ook hoe kinderen zich in kunnen zetten en vermaken zonder alle rimram van onze moderne tijd.

Diaserie: De Liortweek


Eind april en begin mei kan het prachtig weer zijn, maar…ook slecht. Deelnemers moeten tegen een stootje kunnen en een goede kampeeruitrusting bezitten. De nachten kunnen nog koud zijn en een goede slaapzak en isolerend matje zijn daarom belangrijk. Verder natuurlijk regenkleding, laarzen en warme kleren. Je kunt beter iets uit doen dan het koud hebben.

Voor wie van een actieve vakantie houdt en een beetje avontuur is de Liortweek een unieke ervaring.

Als je meer wilt weten, kun je bij ons terecht voor informatie. Als je wilt komen, graag van te voren telefonisch overleg. Ons telefoonnummer vanuit Nederland is : 00 33 5 65 81 89 67

Het komende voorjaar (2013) is de Liortweek van 27 april t/m 5 mei 

Dit werd door deelnemersaan de Liortweek in 2009 geschreven:
"...Gelukkig voor ons knapte het weer daarna gestaag op en konden we regelmatig van de zon genieten. We sloten de week af met een heerlijk gezamenlijk feestmaal op het zonnige terras. De meerwaarde van de Liortweek ligt volgens mij niet alleen in het lekkere werken buiten in de mooie natuur samen met anderen die dat ook leuk vinden. Het komt ook door de verhalen die Herman overal bij kan vertellen en in de moeite die hij en Annemarie nemen om iedereen passende klussen en ervaringen op te laten doen. (ik bak nu ook zelf brood en Bram heeft op de tractor gereden!) Het was al met al zeer de moeite waard en zo heerlijk dat het wel een 14 daagse vakantie leek!"

En dit schreven 'Liortgangers"in 2008:
"1300 km rijden. File bij Parijs. Kamperen in Zuid-Frankrijk, om halve dagen te werken. De andere deelnemers hebben afgezegd wegens slechte weersvoorspelling.We lijken wel gek.
Maar de ontvangst van Herman, Annemarie en Roos is hartelijk met een laat avondmaaltje. En als ik voor het slapen gaan nog even de kruidige lucht inadem, naar de bruisende beek toe ga, de vleermuizen rond mijn hoofd cirkelen, de bosuil roept en de sterren helder schitteren, weet ik het weer: daarvoor zijn we gekomen. De volgende dagen wisselen we inderdaad korte broek en zonnecrème af met laarzen en dikke (regen)jas. We snoeien, schoffelen en wieden. We splijten hout met een supersterke machine en stapelen de bergen op. We verven een hele batterij nestkasten, want de camping is net lid geworden van de franse vogelbescherming en vogelreservaat. De kinderen werken zoals nog nooit van hun leven. Het is gezellig en ze steken er nog het een en ander van op.
De middagen zijn we vrij. We zijn hier al vaker geweest, en het beekdal van de kleine Liort heeft ons hart gestolen. We hoeven geen toeristische attracties meer te zien, maar genieten van het zijn op deze plek en het alsmaar doorgaande kabbelen van de beek. Waar het zomer's vaak droog is, staan we nu verbaasd van de enorme bloemrijkdom: voorjaarsweiden stampvol primula, brunel, pinksterbloem, vergeet-mij-nietje, grote muur, dovenetel, bosviooltje. Soms een orchidee. De bossen tonen frisgroen in onverwachte schakeringen. We lopen door een ondiep ijskoud stroompje met watervalletjes en uitgesleten kommen waar je even in kunt zitten.

Terug